Sommaren är på väg - bumerangsäsongen är här!

Bumerangsporten förknippar vi väl med sommar, sol och gröna gräsfält. Den är ett perfekt komplement till en av sommarens uteaktiviteter. Man tränar sin fysik och koncentrationsförmåga. Själv har jag alltid med några bumeranger när jag ska någonstans (det har blivit en vana) för man vet aldrig när det kan ges tillfälle att få koppla av en stund med bumerangkastning. När man väl lärt sig att kasta den, se den flyga i en perfekt cirkel för att landa snällt där man står, så är det en kick och en så skön belöning. "Det bara stämmer". Är du sugen på att prova? Det är inte alls så speciellt svårt som det kan verka. Många barn kommer fram till mig och vill prova och de flesta brukar få till det efter några gånger. Det gäller att inte ge upp.

Är du nybörjare så skulle jag rekommendera Native Small:

         
klicka på bilden så blir den större

Den här bumerangen är lättkastad dvs du behöver inte ta i så mycket. Den är inte heller så känslig för vind pga materialet.

För dig som skulle vilja prova en lite svårare bumerang så skulle jag rekommendera Lapjoint Flower:


klicka på bilden så blir den större

Den här bumerangen kräver mer lutning än en traditionell bumerang (ca.45 grader, traditionell 10-30 grader).


bilden är hämtad från www.bumeranger.se

För mer instruktioner om hur man kastar så hänvisar vi till www.bumeranger.se som har mycket bra illustrationer och fakta kring detta.

Om du vill beställa en bumerang så läs under kategorin "Beställ här".

Hej så länge!
Hasse


Loppis i Strängnäs 6 maj 2010

Vi håller på att förbereda för fullt för ett loppis som kommer att gå av stapeln om ett par timmar. Platsen är Tosterö i Strängnäs kl.15.00. Vi kommer då att sälja en del ur sortimentet till speciella "loppispris".

Vi ses!

Instruktioner

Instruktioner
Att få en bumerang att komma tillbaka där man står, kräver en viss teknik och övning. 
Det följer alltid med en svensk instruktion med alla bumeranger. Om du vill läsa en bra instruktion på internet så rekommenderar vi att gå in på www.bumeranger.se och läsa under instruktioner.

Är det något som du undrar över så är du alltid välkommen att höra av dig till oss. Antingen att du skriver en kommentar nedan eller att du mejlar till gunillalindberg67@hotmail.com så återkommer vi till dig. 


OBS! Dessa bumeranger är sportartiklar och rekommenderas från 14 år. När du kastar din bumerang, se till att det inte står någon ivägen. Kasta på ett öppet gräsfält. De flesta bumerangerna tål lite vind, men blåser det för mycket så avstå från att kasta då bumerangen kan kraschlanda.


RSS 2.0