Mygg och bumeranger

Jag har aldrig riktigt fattat varför en massa myggor samlas runt mig när jag är ute och antingen testar nya bumeranger, eller roar mig med att kasta omkring lite äldre "flygare"!

Kanske myggorna känner samhörighet med bumerangen, eller så vill de bara bitas för att vara dumma:)

( Undrar hur många jag råkat pricka ner under mina år som myggjagare med eller utan bumerang.)

Hur som haver så var jag i allafall ute sent ikväll med en relativt nygjord bumerang bestående av massiv björk.

Det var helt vindstilla och jag gjorde mig redo.

"EEeeeeeEeeEeeeee"- låter det runt mitt ena öra, gissa vad??? En mygga såklart.

Den höll sig rätt lugn ändå, och störde mig inte nämnvärt så jag kunde kasta rätt ostört:)

Bumerangen lämnade min högerhand med ett tyst svishande ljud för att sedan segla tillbaka ljudlöst och jag kände lycka!!!

Just denna kväll var det extra skönt att samla tankarna och koncentrera sig bara på att kasta och fånga, och försöka ha flyt.

Det blev en hel del kast och infångningar ( nåja. en och annan gång tappade jag den när den skulle fångas in oxå)
Man kan ju inte ligga på topp jämt :)

Åh vad jag älskar denna hobby, att få göra sin egen bumerang och sedan ha så roligt ute på fältet med den.
Fascinerande efter så många år.


Inget drakflygarväder..

...men perfekt bumerangflygarväder, det var det i fredags när vi hälsade på några vänner här på Tosterö. Efter en god fika med jordgubbar på uteplatsen tog vi en prommenad ner till en gräsfotbollsplan. Stora ytor. Helt perfekt för att inviga den nya draken. Den monterades och sen var det bara att försöka få upp den i luften....om vi nu kunde hitta lite vind. Men, det blev bara störtdykningar ner i gräset. Bättre gick det för Hasse och David som stod och en bit bort och kastade bumerang. Vindstilla med bara några få briser, funkade ypperligt. David, som var nybörjare, imponerade när han kastade en bumerang som gick sådär en 15-20 meter och kunde fånga den!! (Hasse får korrigera mig om jag ger fel information ang. antalet flygmeter). Grattis Hasse, du har fått en ny "bumerangkompis". / Gunilla Lindberg (Hasses fru)

Har du inte provat att kasta (och fånga) bumerang, så vill vi verkligen rekommendera att testa. En jättekul sport/lek för hela familjen. 


 

RSS 2.0